Dinsdag 16 januari 2018

Radio 1 wordt Radio Giro d’Italia

Vanaf de ploegenpresentatie morgen in Apeldoorn tot het moment dat het peloton Nederland zondag verlaat, staat NPO Radio 1 volledig in het teken van de Giro d’Italia, één van de belangrijkste wielerkoersen.

Tijs van den Brink, Robbert Meeder, Eric Corton, Bas van werven, Lara Rense en Margreet Spijker presenteren speciale uitzendingen met veel live verslag, gasten en muziek. Wielercommentator Gio Lippens analyseert de wedstrijden.

Morgen doet Radio Giro tussen 18.00 en 23.00 uur verslag van de ploegenpresentatie in het gemeentehuis van Apeldoorn. Vrijdag start de Giro met de Grande Partenza. Tussen 12.00 en 18.30 uur doet Radio Giro verslag van de individuele tijdrit vanuit de speciale Giro d’Italia-bus en het wielersportcentrum Omnisport. In Kunststof Radio (19.00 – 20.00 uur) vertelt Giro-fotograaf Ilona Kamps over de ronde en over de enige vrouw die ooit met de mannen mee deed. Zaterdag is de eerste echte etappe. Tussen 15.00 en 18.00 uur volgt Radio Giro het peloton van Arnhem naar Nijmegen. Ook op zondag volgt Radio Giro de wielerronde.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen