dinsdag 16 januari 2018

Radio 1 tien weken lang in teken van sport

NPO Radio 1 staat vanaf 10 juni tien weken lang in het teken van de grote sportevenementen. De zender volgt tijdens de NPO Radio 1 Sportzomer alles rond het EK Voetbal, Wimbledon, de Tour de France, het EK Atletiek en de Olympische Spelen.

De NPO Radio 1 Sportzomer is een gezamenlijk programma van alle omroepen op NPO Radio 1. “Vaste programmatitels vervallen. Alle redacties slaan de handen ineen om er een prettige zomerse radiozender van te maken, waarbij we natuurlijk bovenop het nieuws blijven”, vertelt zendermanager Laurens Borst.

Naast de vertrouwde presentatoren zijn er speciale rubrieken die aansluiten op de sportieve evenementen, zoals Frits Spits met een dagelijkse column over taal en sport. En er is dagelijks een radiodocumentaire met een sportieve invalshoek. Tussen 10 juni en 10 juli staat de NPO Radio 1 Sportzomer in het teken van het EK Voetbal in Frankrijk. De sportzender doet verslag van de wedstrijden. NPO Radio 1 reist met een speciale Oranje-camper in het kielzog van het Belgische team tijdens het toernooi. Marcella Mesker neemt de luisteraar tussen 27 juni en 10 juli dagelijks mee achter de schermen van Wimbledon.

De zomerse klanken van Radio Tour de France zijn er weer van 2 tot en met 24 juli. Robbert Meeder is presentator. Wielerfanaat Filemon Wesseling doet speciaal voor NPO Radio 1 verschillende keren per dag verslag vanuit de tourkaravaan.

Vanuit Rio doet NPO Radio 1 vanaf 6 augustus uitgebreid verslag van de Olympische Spelen. Erben Wennemars is ter plaatse voor speciaal commentaar en Wilfried de Jong ontvangt elke dag tussen 13.00 en 14.00 uur een sportieve gast in het Olympisch uur.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen