Dinsdag 16 januari 2018

Racoon grootste winnaar bij 3FM Awards

Donderdagavond zijn in een uitverkochte Gashouder in Amsterdam de jaarlijkse 3FM Awards uitgereikt. Racoon kreeg van de 3FM luisteraars maarliefst drie awards: Beste single, Beste album en Beste artiest pop. Go Back To The Zoo kreeg er twee, evenals Gers Pardoel. Ilse DeLange werd uitgeroepen tot Beste zangeres en de award voor Beste zanger ging naar Waylon.

 

De 3FM Awards zijn de enige echte radioprijzen van Nederland, waarbij zowel nominaties als winnaars door luisteraars bepaald wordt. Zij dragen de genomineerden aan en kiezen ook de uiteindelijke winnaars. Ruim een half miljoen stemmen werd uitgebracht.

De 3FM dj’s Eric Corton, Giel Beelen en Sander Lantinga presenteerden de televisieshow. Michiel Veenstra deed verslag op radio van de 3FM Awards. Het programma werd live uitgezonden op 3FM en op Nederland 3 (VARA). Tijdens de award show waren optredens te zien van Trijntje Oosterhuis, Waylon, The Kyteman Orchestra, Caro Emerald, Gers Pardoel, Go Back to the Zoo, Racoon en nieuwe talenten Yori Swart, Anna Verhoeven en Chagall. Vrijdag blikt 3FM terug op de Awards met veel muziek van de winnaars. Zaterdag wordt de herhaling van de 3FM Awards op Nederland 3 uitgezonden om 23.20 uur.

De winnaars van de 3FM Awards 2012 op een rijtje:

Beste artiest pop: Racoon
Beste artiest rock: Go Back to the Zoo
Beste artiest dance: Armin van Buuren
Beste artiest hiphop: De Jeugd van Tegenwoordig
Beste artiest alternative: De Staat
Beste zanger: Waylon
Beste zangeres: Ilse DeLange
Beste band: Go Back to the Zoo
Beste single: Racoon, No Mercy
Beste album: Racoon, Liverpool Rain
Beste live act: Kane
Beste nieuwkomer: Gers Pardoel
3FM Serious Talent Award: Gers Pardoel
Schaal van Rigter (meest gedraaide Nederlandse single): Miss Montreal, Wish I Could

Bron: 3FM

Bericht delen