Dinsdag 16 januari 2018

Q-music komt met Q-Angels op Vrouwendag

Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, zal op Q-music de hele dag geen mannnenstem te horen zijn. Het station wordt dan gerund door de Q-Angels, vertellen deze dames aan het AD. De Q-Angels zijn: Kristel van Eijk, Eva Koreman en Patricia van Liem.

Het is geen geheidm dat er nog steeds weinnig vrouwen op de radio te horen zijn. Van Eijk vermoedt dat de hoge vrouwenstem irriteert. “Er blijft gewoon irritatie door ons stemgeluid. Let maar op: de meeste vrouwen op de radio hebben een vrij lage stem. We moeten ons er ook bij neerleggen. Uit Amerikaans onderzoek is toch ook eens gebleken dat telkens de man met de laagste stem president werd?”

Eva Koreman: “In ons segment moet je ook ergens nog een kleuter in je hebben. Mannen hebben dat nu eenmaal meer, terwijl ik ook hou van lekker klieren. En vrouwen moeten ook hun kansen gewoon eens pakken in radioland.” Van Eijk: “Misschien dat jonge meiden ons op 8 maart horen en denken dat het dus wél kan. Laat ons die weg maar hebben vrijgemaakt.”

De Q-Angels zullen onderwerpen als vrouwenbesnijdenissen en ongelijke behandeling van vrouwen bespreken. Van Liem: “Maar verder denk ik dat wij vrouwen gewoon handig gebruik moeten maken van onze charmes. Voor mijn eerste radioklus heb ik talloze mailtjes moeten sturen. Pas toen ik er een afbeelding van een roze bikini bij deed, mocht ik ineens op gesprek komen. Nee, daar heb ik geen moeite mee. Het is gewoon de realiteit.”

Bron: RadioFreak

Bericht delen