Programmering NPO Radio 1 op de schop
donderdag 13 juni 2019

Programmering NPO Radio 1 op de schop

NPO Radio 1 krijgt volgend jaar een aangepaste middagprogrammering. Jurre Bosman, Directeur Audio van de NPO, heeft dat bevestigd aan Nu.nl.

“We werken achter de schermen aan mogelijke wijzigingen vanaf 2020 in de middagprogrammering van NPO Radio 1. Ons gezamenlijke doel is onze nieuwszender nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte van de luisteraar én het ritme van de dag”, aldus Bosman.

De afgelopen periode is er uitgebreid met alle betrokken omroepen gesproken. “Dit betekent dat er nu na brede afstemming bij de omroepen een voorstel ligt om van 14.00 tot 16.00 uur een nieuw gevarieerd middagprogramma te introduceren, gevolgd door een actueel blok van 16.00 tot 18.30 uur met nieuws en actualiteiten, in te vullen door twee verschillende programma’s.”

Bosman zegt goed te begrijpen dat eventuele veranderingen voor onrust kunnen zorgen bij programmamakers, “maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om met elkaar te werken aan een nog sterker NPO Radio 1. We hechten dan ook aan een zorgvuldige procedure. Uiteindelijk zal de Raad van Bestuur van de NPO deze zomer een definitief besluit nemen over een eventuele nieuwe programmering vanaf 2020.”

Een woordvoerder van AVROTROS laat weten dat het definitieve besluit inderdaad nog genomen moet worden, maar dat dat slechts om een formaliteit zou gaan. “Het voornemen van zowel de NPO als AVROTROS is om deze nieuwe programmering door te laten gaan. We hebben er alle vertrouwen in dat het geaccordeerd zal worden.”

AVROTROS meldde daarom donderdag alvast het volgende: ‘Toine van Peperstraten en Dionne Stax zijn de presentatoren van een nieuw AVROTROS-programma op NPO Radio 1. Het programma is vanaf 1 januari 2020 doordeweeks te horen van 14.00 tot 16.00 uur.’

Radio EenVandaag, ook van AVROTROS, zal waarschijnlijk verhuizen naar 16.00 tot 17.00 uur. Dat zou betekenen dat Nieuws en Co, het programma van NOS/NTR, later begint en een uur korter zal zijn.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen