Dinsdag 16 januari 2018

Prijzen voor Wereldomroep op New York Festivals

Radio Nederland Wereldomroep sleepte dit jaar zeven prijzen in de wacht tijdens de prestigieuze New York Festivals of Radio and Television. Het Engelstalige radioprogramma Earthbeat en zes reportages uit de Engelstalige radioshow The State We’re In zijn bekroond.

Het mensenrechtenprogramma The State We’re In brengt persoonlijke verhalen over hoe we met elkaar omgaan in de wereld en verdiende twee gouden medailles voor de reportages Gold Justice For Sergei van Greg Kelly en Gold Salah the Runner van Belinda Lopez. Drie zilveren medailles zijn er voor Two Enemies, One Heart van Mignon Aylen, Telejato (Mignon Aylen) en Requiem for Eli (Belinda Lopez). De reportage Loverboys van Belinda Lopez ontvangt een bronzen medaille. Het duurzaamheidprogramma Earthbeat wint een bronzen medaille voor het beste programma in de categorie Environment and Ecology.

Tijdens de New York Festivals worden onderscheidende radioproducties vanuit de hele wereld bekroond met prijzen die gezien worden als de Oscars van de radio. Jaarlijks beoordelen diverse jury’s van internationale deskundigen de honderden inzendingen uit meer dan 30 landen op een aantal criteria, waaronder productieniveau, presentatie, originaliteit en creativiteit.

Bron: Radio Nederland Wereldomroep

Bericht delen