Dinsdag 16 januari 2018

Prem Radhakishun stopt met Premtime

Prem Radhakishun vertrekt bij Radio 1. De presentator heeft een hoogoplopend conflict met de zender. Dat meldde hij in een uitzending van BNR Nieuwsradio. Zijn programma Premtime op Radio 1 zal hierdoor stoppen.

Hij zei tegen BNR dat hij niet langer bereid is zijn programma te laten onderbreken door nieuws. Ook is hij gefrustreerd over het feit dat nieuws uit zijn programma niet wordt opgepikt door andere Radio 1-programma’s. De presentator stopt niet bij de NTR, hij gaat gewoon door met het televisieprogramma dat hij voor die omroep maakt.

Zendercoördinator Laurens Borst wil Radhakishun op Radio 1 houden. “Zowel zender als luisteraars zijn erg tevreden met het programma, ik hoop dat er nog een oplossing is. Ik wil binnenkort met hem aan tafel om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.”

Uitzendingen van Premtime zonder nieuwsonderbrekingen zijn volgens Borst geen optie. “Radio 1 blijft een nieuwzender, luisteraars willen het laatste nieuws horen, dat zal dus ook af en toe in zijn programma zijn”. Premtime stopt per 1 september.

De presentator was tot 2010 te horen bij BNR Nieuwsradio. In 2010 stapte hij over naar Radio 1. Bij De Wereld Draait Door van de VARA was hij geregeld te zien als ‘tafelheer’. In november 2010 werd deze samenwerking verbroken nadat Radhakishun in een uitzending Jean-Pierre Geelen, een recensent van de Volkskrant, van pedofilie leek te beschuldigen.

Bron: BNR/Broadcast Magazine

Bericht delen