Article header image

Bulletins Het Radionieuws on air

Vanaf de jaarwisseling is Het Radionieuws definitief on air. Via dit platform kunnen radiostations voor een relatief klein bedrag op een professionele manier een kant en klaar nieuwsbulletin presenteren.

De nieuwsbulletins worden achttien keer per etmaal ververst. Oprichter Ewald van Liempt reageert enthousiast: “De afnemers zijn, ondanks een paar kleine kinderziektes, tevreden met onze input. In de volgende software update later deze maand proberen we alle bijschaafdingetjes weg te werken en een nóg beter bulletin te leveren. Novum Nieuws stopte per 31 december met de bulletins, wij willen hun achtergebleven klanten een alternatief te bieden.”

Van Liempt hoopt binnen een jaar break-even te draaien. “Dat is nu nog niet realistisch. Na een half jaar kijken we hoe de vlag erbij hangt, maar we zijn met de eerste reacties al heel tevreden.”

Voor het lezen van de bulletins van Het Radionieuws wordt gebruik gemaakt van een groep ervaren nieuwslezers en radiomakers. Van Liempt is hier één van. Lokale zenders betalen een vast bedrag van €37 per maand, maar regionale omroepen moeten iets meer neerleggen: €97. Internetstations zijn het goedkoopst uit met €27. 

Bron: BM

 

Bericht delen