Dinsdag 16 januari 2018

Ping FM mag programma's 538 niet uitzenden

De Vlaamse toezichthouder VRM (Vlaamse Regulator voor de Media) heeft geoordeeld dat de lokale omroep Ping FM uit het Belgische Lanaken haar samenwerking met de commerciële radiozender Radio 538 moet stoppen. Dit blijkt uit een gepubliceerde beslissing van de VRM. De VRM legt Ping FM een geldboete van 1.000 euro op wegens ‘ongeoorloofde samenwerking en het niet respecteren van de zendvergunning’. Ping FM moet de samenwerking met Radio 538 stopzetten.

De VRM onderzocht het uitzendgedrag het lokale station Ping FM. Uit het onderzoek bleek dat de zender tussen middernacht en 19.00 uur de programma’s van Radio 538 uitzond. Ping FM geeft in het verweer aan dat de programma’s tegen betaling werden overgenomen. De VRM besloot daarop dat het tegen betaling overnemen van programma’s van een andere omroep een duidelijke vorm van samenwerking is. De VRM is van oordeel dat een dergelijke samenwerking niet is toegelaten wanneer het een omroep buiten de Vlaamse Gemeenschap betreft.

De samenwerking tussen Radio 538 en Ping FM had tot doel de FM-dekking van Radiio 538 in Zuid-Limburg en met name de stad Maastricht te verbeteren.

Bron: Mediamagazine/Broadcast Magazine

Bericht delen