Petitie voor behoud zendtijd Nieuws en Co op NPO Radio 1
vrijdag 21 juni 2019

Petitie voor behoud zendtijd Nieuws en Co op NPO Radio 1

Vanaf 2020 dreigt een uur te sneuvelen van het NOS/NTR-programma Nieuws en Co omdat er ‘meer luchtigheid moet op NPO Radio 1’. Er is daarom een petitie gestart door de Vrienden van Nieuws en Co die tot dusver ruim 2.500 keer is ondertekend.

De initiatiefnemers schrijven hierover het volgende: ‘Alles van waarde is weerloos. Dat blijkt uit de plannen van de NPO om NPO Radio 1 lichter en luchtiger te maken. Nieuws en Co is overdag (op de werkdagen) nog een van de weinige programma’s op deze zender die naast het actuele nieuws steeds weer inzet op inhoud, verdieping en duiding en waar ruimte is voor de menselijke ervaringen en verhalen achter het nieuws. En nu dreigt Nieuws en Co één uur zendtijd kwijt te raken, daarvoor in de plaats komt lichtere programmering. Wij krijgen veel reacties van trouwe luisteraars die zeggen af te haken als de zender luchtiger wordt en als Nieuws en Co wordt ingekort.’

AVROTROS meldde recent dat Toine van Peperstraten en Dionne Stax de presentatoren zijn van een nieuw AVROTROS-programma op NPO Radio 1. Het programma is vanaf 1 januari 2020 doordeweeks te horen van 14.00 tot 16.00 uur. Radio EenVandaag, ook van AVROTROS, zal verhuizen naar 16.00 tot 17.00 uur. Dat zou betekenen dat Nieuws en Co, het programma van NOS/NTR met presentatrice Lara Rense, later begint en een uur korter zal zijn. Uiteindelijk zal de Raad van Bestuur van de NPO deze zomer een definitief besluit nemen over de nieuwe programmering vanaf 2020.

De petitie is hier te vinden.

Bron: BM

Bericht delen