dinsdag 16 januari 2018

Peter van Bruggen neemt afscheid van radio

Zondag 1 september zet Peter van Bruggen in de laatste uitzending van Weekend in Radiocity (van 10.00-12.00 uur, Radio 6) een punt achter zijn imposante carrière als programmamaker en presentator van KRO-radioprogramma’s.

Rudy Mackay neemt vanaf september de uren van Peter van Bruggen over met het nieuwe programma The Real Mackay.

35 jaar lang maakte Peter van Bruggen programma’s voor de KRO. Eind augustus wordt hij 65 jaar en gaat dan met pensioen. Speciale gast in deze laatste reeks uitzendingen van Radiocity is het jonge mannetje Morrison, bekend van Het Weeshuis van de Hits. De comeback van Morrison na 20 jaar maakt de cirkel voor de luisteraars rond.

Van 1993 tot 1998 maakte Peter van Bruggen samen met Jeanne Kooijmans de Breakfast Club, een populair 3FM-programma dat omroepgeschiedenis schreef met de grootscheepse protestkaartenactie Ik ben woedend. De actie werd op touw gezet na een aanslag van extreemrechtse Duitse jongeren op een Turkse familie in Solingen.

Terugkijkend op zijn radioloopbaan zegt Van Bruggen: “Radio is een mooie illusie. Ik heb 33 jaar gewoond in mijn eigen verhalen – een Weeshuis, piratenstation De Zwarte Roos, een Breakfast Club, de bus die over de Route du Soleil reed en Radiocity. Ik liep elke werkdag fluitend het radiobos in met mijn schildersezel om klanken te schilderen. Nu ga ik met pensioen, maar ook dat zal een illusie blijken.”

Bron: KRO

Bericht delen