Dinsdag 16 januari 2018

Ouders Ribberink nog boos op VARA

De ouders van Tim Ribberink schakelen de Raad voor de Journalistiek in om zich uit te spreken over de werkwijze van verslaggever Bert Molenaar van de VARA.

Molenaar maakte de reportage Het zwijgen van Tilligte voor het Radio 1-programma DeGids.fm waarin hij eraan twijfelde of Tim wel echt werd gepest, zoals zijn ouders hebben verklaard na zijn zelfmoord. De ouders plaatsten een afscheidstekst in zijn overlijdensadvertentie. Zij hebben NRC een screenshot van de telefoon van Tim gestuurd waar de tekst op te zien is. Wel vinden ze het verschrikkelijk dat Tim zich zelfs na zijn dood nog moet verdedigen. De vader van Tim noemde het uitzenden van de reportage zelfs een ‘moordaanslag’.

De ouders verklaren dat ze zelf nog geen excuses van de VARA hebben gekregen. De VARA heeft alleen via de media excuses aangeboden. Maar volgens de ouders zijn excuses pas op z’n plaats als de VARA eerst toegeeft dat de reportage niet had moeten worden uitgezonden. Ze sturen de Raad voor de Journalistiek een brief omdat ze zich afvragen of Bert Molenaar voldoende integer te werk is gegaan bij zijn onderzoek.

Ondanks de commotie vinden de ouders dat de dood van Tim minder zinloos is geworden dankzij alle aandacht die er gekomen is voor pesten. Ze bedanken iedereen die na de dood van hun zoon medeleven heeft betoond.

Bron: RTV Oost/NOS

Bericht delen