Article header image

Opium Radio viert 25-jarig jubileum

Met een feestelijke jubilieumweek viert het AVROTROS-radioprogramma Opium vanaf 17 tot en met 21 oktober haar 25-jarig bestaan. Oud-presentatoren als Tonko Dop, Petra Possel en Roeland Kooijmans nemen samen met de huidige presentatoren plaats achter de microfoon.

Met interessante gasten halen zij herinneringen op uit het rijke Opium-verleden. Recensenten als Annette Embrechts, Roland Kieft en Lidewijde Paris maken de culturele balans op. Het radioprogramma is op werkdagen van 22.30 uur tot 00.00 te horen op NPO Radio 4.

2.250 uitzendingen van het langstlopende cultuurmagazine bieden talrijke bijzondere momenten zoals Matthijs van Nieuwkerk die er tijdens een telefonisch interview met Gerard Reve op geen enkele manier meer tussenkomt. En Ischa Meijer, die vaak zonder aankondiging bij een uitzending kwam binnenlopen en commentaar gaf.

Het programma werd achtereenvolgens op Radio 2, 5 en 1 uitgezonden en is nu al bijna drie jaar dagelijks op NPO Radio 4 te horen. De gehele programmering van de jubileumweek is terug te vinden op www.radio4.nl/opiumop4. Geïnteresseerden zijn welkom om de live uitzendingen in Vondel CS in Amsterdam bij te wonen.

Opium, iedere werkdag live van 22.30 uur tot 00.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 4. Op vrijdag 21 oktober eenmalig van 21.00 uur tot 22.30 uur.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen