Dinsdag 16 januari 2018

Online radiostations verenigd in v-OR

Traffic Radio en Pinguinradio willen samen de online radiomarkt professionaliseren. Om de gemeenschappelijke belangen van online radio exploitanten te behartigen en te vertegenwoordigen hebben ze de stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) opgericht.

De stichting heeft als doel om de gemeenschappelijke belangen van online radio exploitanten te behartigen en te vertegenwoordigen. De v-OR wil met de bundeling van krachten de ontwikkeling van de online radiomarkt in Nederland stimuleren. Ieder online radiostation dat uitsluitend via internet te beluisteren is, en niet in het bezit is van een AM- of FM-frequentie, kan zich aansluiten bij de v-OR. De contributie bedraagt € 250,- per jaar.

Voorzitter v-OR, Lars Schotanus: “De internet radiomarkt in Nederland groeit hard en de ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel. We willen graag meegroeien met deze ontwikkelingen, die niet meer tegen te houden zijn. Het is dus de hoogste tijd voor alle belanghebbenden om de markt in kaart te brengen en hier gezamenlijke afspraken over te maken. Maar ook vraagt een nieuw radiotijdperk bijvoorbeeld om een nieuw luisteronderzoek.”

Bron: Radiofreak/Broadcast Magazine

Bericht delen