dinsdag 16 januari 2018

Omroep Venlo is lokale omroep van het jaar

De lokale omroep van Venlo is door de jury van de Lokale Omroep Awards uitgeroepen tot lokale omroep van het jaar. Dit werd vrijdag bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum.

De Lokale Omroep Awards zijn de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma’s. Andere winnaars in 2013:

– Radio: OOG (Groningen): Glasnost
– Televisie: RTV Dordrecht: Hoogeëerd publiek
– Crossmediaal: RTV Stichtse Vecht: 24 uur Stichtse Vecht
– Nieuws en Actualiteiten: Studio040 (Eindhoven): Eindhovens Stadsjournaal 2012
– Presentatietalent: Marloes ten Kate (OOG Groningen)
– Lokale Omroep van het Jaar: Omroep Venlo

De inzendingen voor de Lokale Omroep Awards laten ook dit jaar weer de kracht van lokale media zien. De programma’s staan dichtbij luisteraars en kijkers en er is diversiteit. Dat samen maakt dat men bij de lokale omroep onderwerpen ziet en hoort die op landelijk en regionaal niveau nauwelijks aan bod komen. Dit jaar is de jury streng geweest in de beoordeling van de inzendingen voor de Lokale Omroep Awards want het gaat immers om de hoogste erkenning en waardering. Daarom is er niet alleen gekeken naar de inhoud, technische kwaliteit, muziekgebruik en lokale verbondenheid. De jury heeft er voor gekozen om de inzendingen langs een professionele meetlat te leggen. En dat is een compliment voor de makers.

Omroep Venlo is een lokale omroep die heel zichtbaar is in de samenleving en die haar rol in de lokale nieuwsvoorziening goed oppakt. De omroep werkt bedrijfsmatig en weet dit op de juiste manier te combineren met een goede inhoud van de content die zij brengt. De jury vindt de programma’s goed en van hoge kwaliteit. Een ambitieuze omroep als Omroep Venlo is zeker in staat is om het visitekaartje van de lokale omroepsector te zijn.

De jury was unaniem in haar oordeel: De Lokale Omroep van het Jaar 2013 Omroep Venlo is een waardige opvolger van TV Enschede FM. Omroep Venlo was eerder de Lokale Omroep van het Jaar in 1998, 2005 en 2010.

Bron: OLON

Bericht delen