Omroep Brabant komt met vernieuwde programmering
vrijdag 31 mei 2019

Omroep Brabant komt met vernieuwde programmering

Omroep Brabant heeft vanaf maandag 3 juni een volledig vernieuwde radioprogrammering. Er komt een forse uitbreiding van het aantal programma’s, met name in het weekend. In totaal komt er 14 uur aan gepresenteerde programma’s bij.

De belangrijkste verandering is al meteen op maandag 3 juni om 06.00 uur te horen. Het programma Wakker! is opgefrist en krijgt een nieuwe presentator: Koen Wijn. Hij neemt het stokje over van Maarten Kortlever. Die laatste is sinds een paar maanden Teamleider Radio en stopt daarom met het presenteren van een vast programma, maar zal nog wel invallen.

Na Wakker! is het om 10.00 uur de beurt aan Brabants Bont. Dit radioprogramma krijgt met Hubert Mol een vertrouwde presentator, hij was immers de vaste vervanger. De afgelopen jaren werd Brabants Bont gemaakt vanuit de tv-studio. Vanaf 3 juni zal het programma nog wel te zien zijn op tv, maar dan vanuit de radiostudio. De afgelopen weken is de radiostudio van Omroep Brabant vernieuwd en zijn er overal camera’s opgehangen.

Volgens start om 13.00 uur Muziek & Zo met Eefke Boelhouwers en om 16.00 uur Afslag Zuid met Kristian Westerveld. Deze radioprogramma’s blijven op de vertrouwde plek.

De werkdag wordt vanaf 19.00 uur voortaan afgesloten met een nieuw radioprogramma Van Brabantse Bodem. Jordy Graat, onder andere bekend als presentator van 3 Uurkes Vurraf en Fijnfisjeniecafé, draait een uur lang de allermooiste liedjes uit Brabant. Van Krezip tot Guus Meeuwis en van americana-zanger Mercy John tot Django Wagner.

Het weekend wordt flink uitgebreid met nieuwe radioprogramma’s. Meest in het oog springend is het lunchprogramma Graat & De Laat. Iedere zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur maken Jordy Graat en Christel de Laat (bekend als typetje Betty van de Oetelaar) er een gezellige boel van. In de middag draait Ronny Balk (voorheen 8FM) de allerlekkerste muziek in Zet ‘m OB.

Bron: Omroep Brabant

Bericht delen