Dinsdag 16 januari 2018

NTR komt met radiocrimi De Spin

De NTR zendt vanaf maandag 8 april op Radio 1 de nieuwe radiocrimi De Spin uit. Deze radiocrimi is gebaseerd op de IRT-affaire, een van de grote Nederlandse politieke drama’s aan het einde van de vorige eeuw.

De Spin is geen historische reconstructie maar een interpretatie van de gevolgen van het vervagen van de eens zo duidelijke normen en waarden op het menselijk handelen. Het is een verhaal van moreel verval en het steeds verder verstrikt raken in een kleverig web van achterdocht, intriges en jaloezie. De grenzen tussen goed en kwaad verdampen wat uiteindelijk leidt tot een ethisch faillissement dat de Nederlandse politiek op haar grondvesten deed schudden.

Het schrijversteam van De Spin bestaat uit Jeroen Stout, Henk Apotheker, Paul Jan Nelissen en Stan Lapinski. De regie is in handen van Jeroen Stout (De Moker) en Chris Bajema (Bommel). De Spin wordt geproduceerd door Palentino Media (bekend van Bommel, Het Bureau, De Moker)

De Spin is mogelijk gemaakt door financiële steun van het Mediafonds en de NPO. De eerste uitzending is op maandag 8 april om 00.45 uur op Radio 1. In totaal zijn er 70 afleveringen te beluisteren.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen