Dinsdag 16 januari 2018

NTR kijkt naar 2033 tijdens radio-avond

In De avond van 2033 van de NTR staat ongeremd fantaseren over de samenleving van de toekomst centraal. Het is weer tijd voor nieuwe, grensverleggende ideeën. Dat is de insteek van een bijna vijf uur durende radio-uitzending zaterdag op Radio 1.

In De avond van 2033 krijgen toekomstdenkers en futurologen alle ruimte om hun slimme groene plannen, bouwtekeningen voor helpende robots of ideeën over radicaal andere manieren van samenleven te presenteren. Verder: hoorspelen, columns van Vincent Bijlo en muziek van iET, Tamorra, Man from the South en Anne Soldaat.

Vanaf 18.15 pitchen uitvinders, kunstenaars en visionairen hun toekomstideeën voor een panel van deskundige toekomstdenkers. De tachtigjarige futuroloog Rudolf Das gaat in gesprek met futuroloog Paul Ostendorf over wat er terecht is gekomen van de ideeën van toen. Verder een quiz over zin en onzin rondom duurzaamheid. De presentatie van De avond van 2033 is in handen van Ben Kolster, Henk van Middelaar, Harm Oving, Marcia Welman en Pieter van der Wielen.

Bron: NTR

Bericht delen