Article header image

NPO Radio gezamenlijk in actie voor 3FM Serious Request

Zondag 24 december voeren alle radiozenders van de NPO actie voor 3FM Serious Request. Jurgen van den Berg, Gerard Ekdom, Ab Nieuwdorp en Hans Schiffers kruipen afwisselend een uur lang met 3FM-dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn achter de microfoon. Zo zorgen ze voor unieke radiomomenten op de laatste dag van 3FM Serious Request 2017.

NPO Radio 5-dj Hans Schiffers bijt om elf uur het spits af en rolt via de draaischijf van het Glazen Huis de studio binnen om samen met Domien een uur lang radio te maken. Een ‘synchroon’ uur radio dus op NPO 3FM en Radio 5. Hans brengt wat oude fragmenten mee uit zijn tijd op, toen nog, Radio 3 en geeft het thema van Serious Request 2017 met muziek nog meer lading.

Om twaalf uur neemt Jurgen van den Berg van NPO Radio 1 het stokje over en presenteert hij samen met Angelique een uur lang vanuit het Glazen Huis. Tijdens deze uitzending komt 3FM-dj Wijnand Speelman langs met een vrijwilliger van het Rode Kruis en gaan ze dieper in op het thema van Serious Request dit jaar: verscheurde families in conflict- en rampgebieden samenbrengen.

Van den Berg maakt plaats voor NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp. Tussen één en twee zijn hij en Sander de ‘gastheren’ op zowel NPO 3FM als Radio 4. Ab neemt het negenjarige talent Evander Eijsink mee die een stuk op de piano speelt en een viooltrio brengt de werelden van 3FM en Radio 4 samen door een track van nu in een klassiek jasje te gieten.

Oud-Glazen Huis-bewoner Gerard Ekdom zorgt voor het afsluitende feestelijke uur van deze gezamenlijke actiedag en is van vier tot vijf uur te gast. Natuurlijk wisselt hij ervaringen uit met Domien en haalt herinneringen op. Bijvoorbeeld over zijn weergaloze playback-vertolking van het nummer Living Doll van Cliff Richard en The Young Ones. Voor het Glazen Huis trad hij al meerdere keren ‘in de huid van’ en Domien vraagt hem dat ook dit jaar te doen, mits er voldoende gedoneerd wordt natuurlijk…

Na de gezamenlijke uitzendingen gaat 3FM Serious Request nog gewoon door met Domien, Angelique en Sander. Tot en met kerstavond 21.00 uur maken zij non-stop live radio en tv, zijn ze continue online en houden de luisteraars op de hoogte van de acties in het land voor Serious Request.

Bron: NPO/BM

Bericht delen