Article header image

NPO Radio 5 Oeuvre Award 2016 uitgereikt

Rob de Nijs heeft zondag de NPO Radio 5 Oeuvre Award in ontvangst genomen. De radiozender roemt De Nijs vanwege zijn rijke oeuvre, muzikaliteit en drive om vernieuwend te blijven. Zangers als Tony Neef, Nielson en Xander de Buisonjé bedankten De Nijs op muzikale wijze tijdens de uitreiking in Theater Amsterdam.

Frederique Spigt, Freek de Jonge, Stephanie Struijk, Ruth Jacott, Mathilde Santing en Henk Hofstede traden speciaal op voor Rob de Nijs, de gasten in de zaal en de luisteraars thuis. De presentatie van de middag was in handen van Jan Rietman en Jeanne Kooijmans.

De registratie van de NPO Radio 5 Oeuvre Award-uitreiking is op maandag 21 november te zien op NPO 1 (om 16.25 uur) en NPO Best (om 22.00 uur). De herhaling is op zaterdag 26 november op NPO 1 om 17.00 uur.

De publieke radiozender reikt de NPO Radio 5 Oeuvre Award uit aan een artiest die gedurende lange tijd van grote betekenis is geweest voor muziek in Nederland. Eerder ging de prijs naar Gerard Cox, Cliff Richard, Willeke Alberti, Lee Towers, George Baker, Liesbeth List en Anita Meyer.

Bron: NPO Radio 5/Broadcast Magazine

Bericht delen