Dinsdag 16 januari 2018

NPO Radio 4 Prijs voor Jeroen van Veen

NPO Radio 4 presentator Ab Nieuwdorp heeft musicus Jeroen van Veen verrast met de NPO Radio 4 Prijs. In een speciale live uitzending van het programma De Klassieken (AVROTROS) in Den Haag kreeg de componist en pianist de prijs voor zijn inzet om klassieke muziek toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen.

Van Veen kreeg de prijs uit handen van componist Jacob ter Veldhuis. ‘Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen van Veen een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij onder woorden te brengen wat muziek bij mensen teweegbrengt’, aldus de motivatie.

De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek. Aan de prijs is een sculptuur verbonden en een geldbedrag van 5000 euro, te besteden aan een zelf te kiezen goed doel.

Jeroen van Veen (46) studeerde piano aan het Utrechts Conservatorium en speelt naar eigen zeggen in op de behoefte aan beleving, voor jong en oud. Zo organiseert hij lig- en Twitter-concerten, en maakt hij muziek op een piano gemaakt van Lego-blokjes.

Bron: NPO Radio 4/Broadcast Magazine

 

Bericht delen