NPO Radio 4 het land in voor de Hart & Ziel Lijst
maandag 23 september 2019

NPO Radio 4 het land in voor de Hart & Ziel Lijst

Welke klassieke muziek raakt het meest? NPO Radio 4 gaat dit jaar weer het land in voor de Hart & Ziel Lijst, een toplijst met de 300 mooiste klassieke muziekstukken, gekozen door luisteraars.

Een week lang reist de Hart & Ziel Bus door alle provincies om stemmen op te halen en live muziek te brengen op onverwachte plekken. Presentator en chauffeur Sander Zwiep neemt elke werkdag een andere NPO Radio 4-presentator mee in zijn klassieke Volkswagenbus. Uiteraard kan ook online worden gestemd via nporadio4.nl/hartenziel. De stemweek voor de Hart & Ziel Lijst sluit op vrijdagavond 4 oktober 20.00 uur.

De Hart & Ziel Bus bezoekt scholen, winkelcentra, kerken, verzorgingshuizen, repetities van zangkoren of de lokale fanfare. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen de bus ook bij hen thuis of op het werk uitnodigen. De tournee start vrijdag 27 september in Den Haag. Minister Ingrid van Engelshoven brengt de eerste stem uit voor de Hart & Ziel Lijst.

Vanaf maandag 14 oktober zijn de driehonderd muziekstukken die door de luisteraars zijn gekozen te horen op NPO Radio 4. De Hart & Ziel Lijst 2019 wordt vrijdag 18 oktober afgesloten met het (gratis toegankelijke) Hart & Ziel Festival in TivoliVredenburg in Utrecht.

Ook NPO 2 haakt aan bij Hart & Ziel: van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 18 oktober laat de NTR elke avond na Nieuwsuur portretten zien van muziekliefhebbers die hun persoonlijke verhaal vertellen bij stukken uit de Hart & Ziel Lijst.

Zie voor de routedetails en meer informatie nporadio4.nl/hartenziel.

Bron: NPO/BM

Bericht delen