NPO Radio 2 zet zich 100 uur in voor KWF
zondag 28 augustus 2022

NPO Radio 2 zet zich 100 uur in voor KWF

NPO Radio 2 zet zich vanaf maandag 5 september om 14.00 uur een week lang in voor KWF Kankerbestrijding. Tot en met vrijdag 9 september 18.00 uur maken vijf dj-teams 100 uur radio voor het goede doel en helpen zij collecteren tijdens de KWF Collecteweek.

Vier dj-duo’s trekken een week lang door heel Nederland en maken overdag uitzendingen in en rond de NPO Radio 2 Collectebus. Het vijfde presentatieteam verzorgt de uitzendingen in de avond en nacht vanuit de studio in Hilversum. Via een QR-code op de bus, bij de dj’s of via de site en app van NPO Radio 2 kunnen luisteraars een donatie doen en ook meteen een plaat aanvragen.

De dj-teams
Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte: 06.00 – 10.00 uur
Annemieke Schollaardt en Bart Arens: 10.00 – 14.00 uur
Gijs Staverman en Ruud de Wild: 14.00 – 18.00 uur
Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof: 18.00 – 22.00 uur
Giel Beelen, Rick van Velthuysen en Desiree van der Heiden: 22.00 – 06.00 uur

Stefan Stasse volgt gedurende de week het verloop van de actie: welk team verzamelt de meeste donaties, hoeveel kilometers heeft de Collectebus al gemaakt en welke verzoekjes komen er binnen? Ook verzorgt hij reportages over het belang van de donaties.

Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2: “Elk jaar zetten onze dj’s zich vol overgave in tijdens de KWF Collecteweek. De afgelopen jaren met de NPO Radio 2 Collecte Drive-in of met uitzendingen vanaf een speciale Collectecamping en nu gaan we het hele land door met de NPO Radio 2 Collectebus. Een op de drie mensen krijgt kanker. Geld blijft heel hard nodig om het verschil te maken voor iedereen die door de ziekte wordt geraakt en ons team draagt graag een steentje bij door zoveel mogelijk donaties op te halen.”

Gijs Staverman en Ruud de Wild openen de actieweek op maandag 5 september om 14.00 uur bij het KWF-kantoor in Amsterdam. Vervolgens doet de NPO Radio 2 Collectebus met de wisselende teams alle provincies van Nederland aan. De week wordt vrijdag 9 september van 14.00 tot 18.00 uur door de dj-teams gezamenlijk afgesloten in de studio van NPO Radio 2 in Hilversum.

Podcast 30 Minuten Rouw
Ook dit jaar doopt Ruud de Wild tijdens de KWF Collecteweek zijn populaire podcast 30 Minuten Rauw om naar 30 Minuten Rouw. Hij gaat elke dag in gesprek met iemand die een dierbare is verloren aan kanker. Samen praten ze over afscheid nemen, het rouwproces, het belang van het KWF en de omgang met kanker.

Ruud spreekt onder anderen met Edwin Spee, weduwnaar van Bibian Mentel, en met actrice Monic Hendrickx. Ze verloor op dertienjarige leeftijd haar vader aan kanker. 30 Minuten Rouw is te beluisteren via de NPO Luister-app, de sites en apps van de NPO Radio 2 en andere podcastplatforms.

Bron: NPO/BM

Bericht delen