Dinsdag 16 januari 2018

NPO Radio 2 bij Nacht van de Vluchteling

NPO Radio 2 doet in de nacht van 18 op 19 juni live verslag van de Nacht van de Vluchteling vanaf de Grote Markt in Den Haag. 1.500 deelnemers doen een sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem om geld op te halen voor noodhulp aan 60 miljoen vluchtelingen.

In een twaalf uur durende radiomarathon steunen de NPO Radio 2 dj’s de wandelaars en houden zij de luisteraars op de hoogte van alles rondom de Nacht van de Vluchteling.

Op zaterdag 18 juni van 21.00 tot 2.00 uur is NPO Radio 2 dj Stefan Stasse te horen vanaf de Grote Markt in Den Haag, daarbij bijgestaan door co-hosts Jeroen Kijk in de Vegte en Jasper de Vries. Tijdens deze marathonuitzending slepen zij met muziek, interviews en live-optredens van onder andere Yellow Grass, Asscha Traïda en St. Solaire de deelnemers de zware nacht door.

Luisteraars kunnen een plaat aanvragen door te sms’en naar 4333 (eenmalig € 3,-) en steunen daarmee Stichting Vluchteling. NPO Radio 2 dj’s Sander de Heer en Henk van Steeg gaan bij de wandeltochten tussen Nijmegen – Arnhem en Rotterdam – Den Haag op zoek naar bijzondere verhalen van deelnemers. Ook Waldemar Torenstra, Sanne Wallis de Vries en Art Rooijakkers lopen mee.

Speciaal voor Stichting Vluchteling maakten veertien BN-ers, waaronder Hadewich Minis, Typhoon en Claudia de Breij, een nieuwe versie van ‘Iedereen Is Van De Wereld’ van en met The Scene. Dit zullen ze ten gehore gaan brengen bij de start van de wandeltocht in Rotterdam.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen