Article header image

NPO Radio 1 grote winnaar RadioFreak Awards

Radio 1 heeft dit jaar de meeste RadioFreak Awards binnengesleept. De zender heeft volgens het publiek het beste nachtprogramma, de beste nieuwslezer en beste verslaggever in huis. Ook Radio 538 en 3FM zijn in de prijzen gevallen.

Amber Brantsen (27) is tot Beste nieuwslezer verkozen. Ze is sinds begin dit jaar de vaste stem van het Radio 1 Journaal, naast presentator Jurgen van den Berg. Ze werd door de Volkskrant ook gekozen tot radiotalent van het jaar. Haar mooie duidelijke stem en grote inhoudelijke kennis hebben ervoor gezorgd dat het publiek haar ook voor de RadioFreak Award omarmde. Behalve Amber waren ook Jan van de Putte (Radio1) en Bart Jan Cune (Radio 538) genomineerd.

Nachtzuster (NPO Radio 1/Omroep Max) heeft de RadioFreak Award gekregen voor het Beste nachtprogramma. Astrid de Jong (44) is de grote steun en toeverlaat voor de luisteraar in de nacht en de bezoekers van RadioFreak.nl waarderen dat. Voor de prijs waren ook Vroeg op Frank (NPO Radio 2) en Markplaats (3FM) genomineerd. Na Jack van Gelder vorig jaar is Gio Lippens dit jaar verkozen tot beste sportverslaggever. Hij is de vaste sportcommentator van het Radio 1 Journaal. Een uitstekende verslaggever die het publiek kan waarderen. Ook Elfanie Toe Laer (BNR) en Martijn Grimmius (NPO Radio 1) waren genomineerd.

Radio 538 won opnieuw de RadioFreak Award voor beste audiovormgeving. Onder leiding van Chris Hartgers werd onlangs het jinglepakket weer vernieuwd. Ook Sky Radio en Qmusic waren genomineerd. Radio 538 is nog altijd de best beluisterde zender van Nederland. En daarvoor heb je goede marketing nodig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij er met de RadioFreak Award voor Beste marketing vandoor gaan. Ook Qmusic en Radio 10 waren genomineerd.

Voor het eerst is er een RadioFreak Award voor Beste visual radio en 3FM gaat er met overmacht mee vandoor. De publieke popzender is al jaren pionier met het in beeld brengen van radio en het koppelen aan internet. Ook Radio 538 en Qmusic waren genomineerd.

Met de RadioFreak Awards zet RadioFreak.nl zet radiomakers en medewerkers van radiostations achter de schermen in het zonnetje. Niet de bekende dj’s of presentatoren, maar verslaggevers, nieuwslezers en radiomakers in de nacht maken kans om in de prijzen te vallen.

Bron: RadioFreak/Broadcast Magazine

Bericht delen