NPO FunX brengt mensen samen met Ramadan Late Night
vrijdag 24 april 2020

NPO FunX brengt mensen samen met Ramadan Late Night

Vrijdag start de Ramadan. Ruim 1 miljoen moslims in Nederland eten en drinken dan een maand lang niet tussen zonsopgang en zonsondergang. Vanaf maandag 27 april start het jongerenplatform FunX weer met het programma Ramadan Late Night.

Dit jaar ziet de Ramadan er vanwege de coronamaatregelen anders uit dan normaal: geen bezoeken aan de moskee, gesloten eethuizen en geen grote iftars bij familie en vrienden. Om toch voor de verbinding te zorgen die bij de Ramadan hoort, is er Ramadan Late Night. Het draait daarbij om verhalen van deelnemers en hoe zij de Ramadan beleven. Of je nu wel óf niet aan het vasten bent, iedereen is welkom.

Ramadan Late Night is vier weken lang, elke maandag- tot en met donderdagavond van 23.00 tot 01.00 uur te horen op FunX. De presentatie is in handen van FunX-dj Morad. De vastenmaand is er één van verbinding en hoewel de coronamaatregelen soms zorgen voor meer afstand, brengt Ramadan Late Night mensen juist samen. Is een luisteraar iemand uit het oog verloren of zijn verontschuldigingen op zijn plaats? Dan komt DJ Morad de banden herstellen en brengt hij luisteraars weer bij elkaar. Ook schuiven onder anderen Mo Bicep, DJ Wef, Clandestino, Pierii en Djazja aan bij Morad om te vertellen hoe zij de Ramadan beleven en of ze iets op te biechten hebben.

Ook op Instagram is Ramadan Late Night te volgen. Er worden tips gedeeld om de iftar dip te voorkomen en volgers kunnen bijzondere verhalen tijdens het vasten delen. Gezonder leven? Slechte gewoonten afleren of liever zijn voor anderen? Iedereen die aan het vasten is heeft wel een bepaald doel voor ogen en kan deze doelen delen via Ramadan Goals. Volgers kunnen FunX ook laten weten wat zij deze maand doen om good vibes te verspreiden. De Ramadan draait natuurlijk ook om lekker eten: welk typisch of favoriet gerecht eten de volgers na zonsondergang om het vasten te verbreken? De recepten en de verhalen die erachter schuilgaan worden gedeeld via iftar stories en op funx.nl.

Dagelijks wordt op het FunX Gemist YouTube-kanaal content uit de radioshow van de nacht ervoor gepost.

Bron: NPO/BM

Bericht delen