Dinsdag 16 januari 2018

NPO en CDA pleiten voor overheidsonderzoek problemen zendmasten

Directeur audio Jan Westerhof van de NPO pleit voor een onderzoek van overheidswege naar de problemen rondom de zendmasten. Nog altijd zijn niet alle problemen verholpen en volgens de NPO duurt het allemaal veel te lang voordat de problemen zijn opgelost. Ook het CDA is woedend over het feit dat de informatievoorziening zo lang uit de lucht kan zijn.

In de uitzending van Tijd voor 2 op Radio 2 bij Frits Spits en bij Standpunt.nl op Radio 1, liet Westerhof vandaag weten bezorgd te zijn over de complexiteit die optreedt bij het herstel van de uitzendingen en waardoor ruim zeven miljoen luisteraars problemen ondervinden. Zo is voor de vierde dag achtereenvolgens Radio 2 niet goed te ontvangen en dat is feitelijk onaanvaardbaar. Hij heeft nog geen flauw idee wanneer alles weer op het oude niveau zou zijn en adviseerde luisteraars om hun kabelradio aansluiting, die zit naast de tv-aansluiting, eventueel te gebruiken indien zij dat nog niet doen.

Afgezien van de veel grotere problemen in het noorden van het land, waar omroepen als 100%NL en SLAM!FM nog uit de lucht zijn, is ontvangst van Radio 1, 2 en 3FM ook in heel midden Nederland en delen van de Randstad en Brabant nog problematisch. Het testen (met laag vermogen) en herstellen van de installaties duurt volgens Westerhof zo lang doordat er allerlei private partijen aan werken die slecht met elkaar communiceren. En dat was vóór de privatisering (toen de NOB nog goeddeels verantwoordelijk was) volgens hem wel anders.

Bron: TotaalTV/Broadcast Magazine

Bericht delen