NPO 3FM presenteert specials op vrijdagavond
zaterdag 8 februari 2020

NPO 3FM presenteert specials op vrijdagavond

NPO 3FM en BNNVARA presenteren acht weken lang elke vrijdagavond van 22.00 tot 00.00 uur specials rond maatschappelijke thema’s die jongeren raken.

De specials worden uitgezonden op het voormalige tijdslot van Kaj van der Ree, die werd ontslagen wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. De onderwerpen voor de specials zijn door de NPO 3FM-dj’s zelf aangereikt. Zij vinden het belangrijk om juist deze thema’s te bespreken met hun luisteraars. Natuurlijk is er ook volop ruimte voor goede muziek.

In de eerste aflevering, op vrijdag 7 februari, stond dj Luc Sarneel uitgebreid stil bij het drugsgebruik onder jongeren en het Nederlandse drugsbeleid. Hij belde ook zijn moeder om te onthullen dat hij zelf drugs heeft gebruikt, zoals hierboven te zien is. Jamie Reuter onderzoekt op vrijdag 14 februari waarom jongeren het moeilijk vinden om hun portemonnee goed te beheren. Sophie Hijlkema heeft zelf twee jaar lang last gehad van oververmoeidheid en vraagt vrijdag 21 februari aandacht voor dit fenomeen.

Andere onderwerpen die in de NPO 3FM-specials voorbijkomen zijn bijvoorbeeld 75 jaar bevrijding, stamceldonatie en het taboe rond psychische problemen. Luisteraars worden uitgenodigd om mee te praten en hun eigen ervaringen te delen. Dat kan door te bellen of via de gratis 3FM-app.

Bron: NPO/BM

Bericht delen