‘NPO 3FM past programmering aan’
zaterdag 7 maart 2020

‘NPO 3FM past programmering aan’

NPO 3FM gooit binnenkort de programmering om. Dat meldde RTL Boulevard vrijdag in de uitzending. Zo zal Timur Perlin stoppen bij NPO Radio 2 en de lunchshow op NPO 3FM gaan presenteren. Hij was in januari al tijdelijk te horen op de zender.

Frank van der Lende en Eva Koreman gaan samen de middag doen. Mark van der Molen schuift op zijn beurt door naar de avond, aldus RTL Boulevard. Een woordvoerder van de NPO wilde het nieuws vrijdagavond niet bevestigen. “We kijken continu naar de programmering van onze zenders”, aldus de zegsvrouw, die wel wilde toegeven dat er “binnenkort” nieuws komt over de programmering van NPO 3FM. Op welke termijn dat is, wilde ze niet zeggen.

Het rommelt al een tijdje achter de schermen bij NPO 3FM. Vorige maand meldde Het Parool al dat de middagshow Mark + Rámon zou verdwijnen. Mark van der Molen presenteert dat programma sinds vorige maand alleen, omdat Rámon Verkoeijen al maanden thuiszit vanwege privéomstandigheden. Hij werd onder meer vervangen door Timur Perlin en Wijnand Speelman. Ondertussen raakte Kaj van der Ree zijn avondshow kwijt vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag.

De luistercijfers van NPO 3FM blijven al lang achter op de concurrentie. Het marktaandeel is nu 2,2 procent. In november-december 2013 was NPO 3FM nog de best beluisterde zender in Nederland met een aandeel van 11,7 procent, mede dankzij Serious Request.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen