Dinsdag 16 januari 2018

NPO 3FM-dj draait teveel Nederlandstalige muziek

NPO 3FM-dj Harm den Besten is naar eigen zeggen een nacht door de zender geschorst omdat hij tijdens zijn dienst twee uur lang alleen maar Nederlandstalige muziek heeft gedraaid. Hij werkt in opdracht van BNN.

Op Facebook meldde hij maandagavond: ‘Okej… 2 uur lang Nederlandstalige muziek op ‪#‎3FM‬ draaien is ietwat overdreven. Moet dus even een nachtje overslaan. Je hoort mij overmorgen weer op #3FM!’

Den Besten presenteert zondag, maandag en dinsdag tussen 4.00 en 6.00 uur Slapen is voor Losers op NPO 3FM.

Na zijn bericht bleek hij het programma maandagavond toch gewoon te presenteren. Hij meldde: ‘Slapen is en blijft voor losers. Je hoort mij gewoon vannacht tussen 4.00 – 6.00. Heel blij mee! #BNN #3FM’.

Den Besten had niet overlegd met de muziekredactie van NPO 3FM over zijn plan om twee uur Nederlandstalige muziek te draaien. Sander Hoogendoorn, ook dj bij NPO 3FM, laat op Twitter weten Den Besten te steunen. ‘Trots op Harm die z’n kop boven ’t maaiveld durft uit te steken. Shame on you voor diegene die ‘m bij 3FM geschorst heeft.’

Den Besten is in dienst van BNN-VARA en de afzonderlijke omroepen beslissen over dit soort zaken. Gerard Timmer, directeur van BNN-VARA, reageert desgevraagd in De Telegraaf: “We waren erover verbaasd dat zendermanager Basyl de Groot van de NPO ingreep, want dat is niet aan hem. In beginsel gaan de omroepen over de inhoud. En het verraste ons ook dat een woordvoerster van de NPO zei dat Harm over een grens was gegaan en even een nachtje mocht bijslapen. Als Harm al moet bijslapen, vragen wij dat aan hem.”

Inmiddels heeft zowel Basyl de Groot als de directie van NPO Radio zijn excuses aangeboden aan BNN-VARA. Timmer: “Daarmee is wat ons betreft de kous af. Het is weer helder hoe de rollen in Hilversum zijn verdeeld.”

Van 1972 tot 1985 zond het toenmalige Hilversum 3 overdag de Nederlandstalige Top 10 uit, met presentator Hugo van Gelderen. Aansluitend op de Top 10 volgden nog de tips voor de Top 10. Na 1985 kreeg Nederlandstalige muziek geen prominente positie meer op 3FM.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen