Dinsdag 16 januari 2018

NOS verliest zendtijd op Radio 1

Vanaf volgend jaar zal de NOS dagelijks anderhalf uur minder zendtijd hebben op Radio 1. De ochtend- en middageditie van het Radio 1 Journaal worden een half uur ingekort. Ook verdwijnen de kwartieruitzendingen van het NOS Journaal op werkdagen op de nieuwszender.

Dat heeft de NOS tegenover RadioFreak bevestigd.

De fusie-omroepen VARA/BNN, TROS/AVRO en KRO/NCRV komen in de dagprogrammering van Radio 1 te zitten. Dat zegt althans VPRO-directeur Lennart van der Meulen in NRC Handelsblad. Volgens hem moeten de fusie-omroepen en de NOS vanaf 1 januari 2014 zorgen voor nieuws en achtergronden.

In de avonduren en in het weekend is er plaats voor programma’s van VPRO, EO en MAX. De NPO kan de Radio 1-plannen nog niet bevestigen en stelt dat er nog wordt gewerkt aan de invulling van de programmering op de zender vanaf januari 2014.

Voormalig NOS-hoofdredacteur Hans Laroes reageert via Twitter als volgt: ‘In mijn tijd vond ik de contacten met radiotop NPO altijd het moeizaamst. Altijd bezig met onbegrijpelijke uitzendcompromissen’. Sjors Frölich, hoofdredacteur BNR, zegt: ‘Als ik hoor dat het Radio 1 Journaal wordt ingekort dan gaat bij ons de vlag uit.’

Bron: Radiofreak/Broadcast Magazine

Bericht delen