Dinsdag 16 januari 2018

Broadcast Partners gaat zendernetwerk NPO exploiteren

Broadcast Partners gaat de FM-zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) exploiteren. Waarschijnlijk zullen de FM-etheruitzendingen van Radio 1, Radio 2, 3FM en Radio 4 vanaf 1 september verzorgd worden door de zenderexploitant uit Terneuzen. Tot nu toe was het zendernetwerk van de NPO in handen van KPN Broadcast en voorloper Nozema.

Eind 2009 is het contract voor de exploitatie echter opnieuw aanbesteed. De NPO blijkt voor de komende jaren een contract met Broadcast Partners te hebben afgesloten, terwijl de regionale publieke omroepen bij KPN blijven.

Over het contract en de achtergronden wilde Broadcast Partners geen mededelingen doen. Maar op een aantal grote zendmasten zijn bouwactiviteiten aan de gang en is het begin van nieuwe FM-antennesystemen zichtbaar, dus kennelijk plaatst Broadcast Partners eigen antennesystemen voor de distributie van de NPO-netten.

Momenteel verzorgt Broadcast Partners de zendernetwerken van diverse landelijke en regionale commerciële radiostations in Nederland, waaronder Radio 538, Q-music, BNR, 100%NL, Wild FM Hitradio en Radio 8FM. In Vlaanderen is het bedrijf verantwoordelijk voor de FM-uitzendingen van onder meer Q-music, Joe FM, Nostalgie en EXQI FM.

Bron: Radio.nl

Bericht delen