Dinsdag 16 januari 2018

Bolland & Bolland claimt schade bij Buma/Stemra

Componist Rob Bolland van muziekduo Bolland & Bolland heeft bij auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra een schadeclaim ingediend van ruim een kwart miljoen euro. Dit bevestigt een woordvoerder van de muziekorganisatiem tegenover De Telegraaf. Volgens Bolland heeft Buma jarenlang verzuimd voor zijn rechten en die van zijn broer Ferdi op te komen, waardoor zij inkomsten zijn misgelopen.

De organisatie zou oogluikend hebben toegestaan dat royalty’s van hun wereldhits zoals Rock me Amadeus en You’re in the army now werden afgeroomd door hun uitgever Willem van Kooten en diens muziekuitgeverij Nanada, stelt de componist. Volgens componist Bolland heeft Buma-directeur Cees Vervoord in een gesprek toegegeven dat zijn organisatie fouten heeft gemaakt, maar durft deze daar uit angst voor claims niet openlijk voor uit te komen.

Buma/Stemra wil niet inhoudelijk reageren op de schadeclaim. “Het is eigenlijk een kwestie tussen de auteur en de uitgeverij. Wij hebben daarin bemiddeld, maar worden nu zelf geconfronteerd met een schadeclaim”, aldus een woordvoerder.

Bron: De Telegraaf

Bericht delen