Dinsdag 16 januari 2018

BNR belicht Europa

BNR komt vanaf dinsdag 5 oktober met het nieuwe wekelijkse programma BNR Europa. Het is een pilot die tot eind dit jaar duurt. Een redactie en correspondenten in de 27 lidstaten zorgen voor actualiteiten, achtergronden, reportages en berichten over Europa. BNR Europa wordt iedere week uitgezonden vanuit het hart van Europa; drie weken vanuit Brussel en één maal per maand vanuit Straatsburg.

In een tijd waarin openlijk aan het nut van ‘Brussel’ getwijfeld wordt, is BNR Europa het enige programma op de Nederlandse radio dat geheel gewijd is aan Europese actualiteiten. “We gaan tegen de stroom in”, zegt hoofdredacteur Paul van Gessel. “Zelfs tegen het tot in het regeerakkoord doorgedrongen sentiment. Wij blijven nuchter vaststellen dat de wereld voor ondernemende mensen niet ophoudt bij knooppunt Hazeldonk.”

Met het argument dat Brussel saai, log of onbegrijpelijk is probeert BNR Nieuwsradio korte metten te maken. Presentator Stefan de Vries: “We worden allesbehalve een institutioneel programma. We richten ons juist op de concrete kanten van de EU waar alle 500 miljoen burgers elke dag mee te maken hebben.”

Later deze week komt BNR met de website bnreuropa.eu, waar dagelijks nieuws over en uit Europa te vinden is.

Bron: BNR

Bericht delen