Dinsdag 16 januari 2018

Argos-medewerker Huub Jaspers Journalist voor de Vrede

Huub Jaspers is door het Humanistisch Verbond uitgeroepen tot Journalist voor de Vrede. Jaspers, verbonden aan het radioprogramma Argos van de VPRO en VARA, kreeg de prijs zondag overhandigd in Groningen. De wisselprijs bestaat uit een kunstwerkje met de namen van de prijswinnaars erin gegraveerd.

Volgens de jury heeft Jaspers ‘door de combinatie van een onblusbare behoefte om netelige zaken uit te zoeken, journalistieke zorgvuldigheid en grote vasthoudendheid vele in de Nederlandse politiek gerezen vragen essentieel dichter bij een antwoord gebracht’. Zo heeft Jaspers volgens de jury meer helderheid geschapen in de rol van de Nederlandse militairen in Srebrenica, welke clandestiene operaties buiten hun mandaatgebied er zijn geweest van Nederlandse commando’s in Afghanistan en wat de werkelijke aard is van de Nederlandse betrokkenheid in Irak.

De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een journalist, programmamaker, publicist of cartoonist in het Nederlandse taalgebied die door onafhankelijke, objectieve en kritische berichtgeving bijgedragen heeft tot een cultuur van vrede en rechtvaardigheid. Eerder mochten onder anderen Stan van Houcke, Anja Meulenbelt, Mohammed Benzakour en Ramsey Nasr de prijs in ontvangst nemen.

Bron: Radio.nl

Bericht delen