Dinsdag 16 januari 2018

3FM Serious Request zaterdag van start

Dit jaar is de 3FM Serious Request-uitzending van 18 december tot en met kerstavond live te volgen vanuit het Glazen Huis. De dj’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg betreden om 18.00 uur het Glazen Huis. Om 20.45 uur worden de deuren officieel gesloten door prinses Margriet.

Eurofiber stelt de glasvezelverbinding ter beschikking waarover beeld en geluid naar Hilversum gaan voor uitzending. Deze keer ontsluit het bedrijf niet alleen het Glazen Huis, dat in het centrum van Eindhoven staat, maar ook een naastgelegen hotel. Hierin is een callcenter ingericht voor het verwerken van de vele aanvragen en donaties. De verbinding van Eurofiber, van twee maal 1 Gbps, biedt voldoende bandbreedte om alle activiteiten voor 3FM Serious Request in goede banen te leiden.

Atilla Meijs is managing director van Corrino Media Group en al sinds de eerste editie betrokken bij de productie en uitzending van 3FM Serious Request. Hij vertelt: “Er wordt meer dan 145 uur live radio en televisie gemaakt vanuit het Glazen Huis en de uitzending mag geen moment uitvallen. Betrouwbaarheid staat daarom voorop, naast bandbreedte. De productie van 3FM Serious Request is technisch enorm ingewikkeld. Normaal gesproken zouden we voor alle live audio- en videoverbindingen meerdere satellietwagens en ISDN-lijnen nodig hebben. Eurofiber maakt het samen met United Broadcast Facilities en Cisco mogelijk om al het beeld en geluid via één glasvezelverbinding te laten lopen.”

De gezamenlijke actie van 3FM en het Nederlandse Rode Kruis staat dit jaar in het teken van kinderen die door aids hun ouders verloren. Met 3FM Serious Request willen 3FM en het Rode Kruis deze kinderen hun toekomst teruggeven.

Bron: Connectie.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen