Dinsdag 16 januari 2018

Wereldomroep wint drie prijzen op New York Festivals

Radio Nederland Wereldomroep is met drie Engelstalige programma’s in de prijzen gevallen bij de New York International Television and Radio Festivals 2010. De radiodocumentaire The Lonely Funeral werd bekroond met een gouden medaille. Het radioprogramma The State We’re In won zilver voor de reportage Babah’s Day In Court en brons voor de reportage Otto and Lucy. Het festival ontving inzendingen uit meer dan dertig landen.

Programmamaker Michele Ernsting maakte The Lonely Funeral, een documentaire over een dichter en een ambtenaar die samen een bijzonder begrafenisritueel hebben gecreëerd in Amsterdam voor mensen die alleen sterven.

Programmamakers Jonathan Groubert en Greg Kelly van The State We’re In maakten Babah’s Day In Court. Het leven van Babah Tarawally werd op z’n kop gezet door het offensief van Charles Taylor in Sierra Leone. Uiteindelijk verzamelt hij genoeg moed om naar Den Haag te reizen om te zien hoe Taylor daar terechtstaat. Dat verandert zijn kijk op de zaak op een volkomen onverwachte manier.

Programmamaker Chris Chambers maakte Otto and Lucy, een bijzonder gesprek tussen een moeder en haar zoon over zijn seksualiteit. Otto heeft het syndroom van Down en wil graag een vriendin.

Bron: Radio Nederland Wereldomroep/Broadcast Magazine

Bericht delen