Dinsdag 16 januari 2018

BBC 6Music blijft bestaan

Het alternatieve digitale radiostation BBC 6Music blijft bestaan. Eerder dit jaar maakte de omroep bekend dat het station werd opgeheven vanwege bezuinigingen, maar daar heeft BBC Trust, de toezichtraad van de omroep, een stokje voor gestoken. BBC Asian Network daarentegen zal waarschijnlijk wel gaan verdwijnen.

Eind februari lekten de geruchten uit dat de BBC aan de vooravond staat van grote herzieningen om kosten te besparen. Vooral de plannen om het alternatieve station 6Music te sluiten hebben veel stof doen opwaaien. Tienduizenden luisteraars meldden zich aan bij een speciale pagina op Facebook om het station te redden. Ook sloten diverse Britse artiesten zich aan bij de actie om 6 Music in de lucht te houden. Daarnaast kreeg BBC Trust bijna 25.000 mailtjes en 250 brieven binnen om de sluiting van de zender te voorkomen.

Deze week kwam BBC Trust met de beoordeling van de bezuinigingsplannen van de omroep. De toezichtraad laat hierin weten geen reden te zien om 6Music uit de lucht te halen. Het is van mening dat het station juist waardevol is omdat het zich onderscheidt van de vele andere stations. Daarnaast zou het geen enkele concurrentie vormen voor commerciële stations en wordt het station zeer gewaardeerd door de luisteraars.

Bron: Radio.nl

Bericht delen