Dinsdag 16 januari 2018

VI en Radio 538 starten nieuw radiostation

Voetbal International en Radio 538 starten samen het nieuwe radiostation VI Radio 538. Vanaf 1 oktober gaat VI Radio 538 proefdraaien en vervolgens gaat de zender zo snel mogelijk officieel van start. Radio 538 verzorgt de techniek en het muziekformat, afgestemd op de doelgroep van Voetbal International.

De Voetbal International-redactie zorgt voor de journalistieke invulling en het nieuws. Op ieder vol uur is er een nieuwsbulletin en op ieder half uur is er een voetbalnieuwsbulletin. Zodra er actueel voetbalnieuws is, wordt de uitzending onderbroken.

Het nieuwe radiostation gaat zeven dagen per week, 24 uur per dag, uitzenden. VI Radio 538 start als een internetstation, al is het de bedoeling zo snel mogelijk de ether in te gaan. Adjunct-hoofdredacteur Michel van Egmond, verantwoordelijk voor de televisie- en radiotak van Voetbal International, krijgt de redactionele leiding van VI Radio 538.

Intussen wordt er achter de schermen koortsachtig gewerkt aan een dagelijks Voetbal Journaal op televisie, tussen half zeven en zeven uur ’s avonds. Er zijn afspraken met een zendgemachtigde, er wordt alleen nog onderhandeld met een productiemaatschappij over de vraag of het financieel haalbaar is.

Bron: VI

Bericht delen