dinsdag 16 januari 2018

Vereniging Veronica verandert structuur

Vereniging Veronica scheidt de commerciële activiteiten van de non-profit verenigingsactiviteiten. Het merk Veronica en de geschiedschrijving door Veronica Story krijgen hun eigen omgeving: Veronica Story Holding. Tegelijkertijd wijzigt Vereniging Veronica de naam van de huidige Veronica Holding in V-Ventures. Deze vennootschap zal de commerciële activiteiten, die niet de naam Veronica dragen, blijven bevatten. Vereniging Veronica blijft honderd procent eigenaar van beide onderdelen. Met deze structuur- en naamswijziging wil Vereniging Veronica de slagkracht van de verschillende onderdelen en activiteiten binnen de Vereniging versterken en tegelijkertijd de duidelijkheid richting stakeholders vergroten.

Mediabedrijf V-Ventures blijft zich richten op de innovatie van het Nederlandse medialandschap, onder andere door het ondersteunen van jonge, crossmediale talenten en ondernemers. Het belangrijkste doel is de verdere ontwikkeling van de organisatie als vooraanstaande, commerciële onderneming binnen het Nederlandse medialandschap, die zich met name onderscheidt door de ontwikkeling van innovatieve, crossmediale initiatieven en concepten en talent.

Tot de activiteiten binnen V-Ventures behoren V-Academy, V-Radio, Kink FM en het Medialab alsook de participaties in het Dutch Creative Industry Fund (DCIF) en de Sky Radio Group.

Onder Vereniging Veronica valt naast V-Ventures dus ook Veronica Story Holding. Veronica Story Holding richt zich onder andere op het merk Veronica en de verdere ontwikkeling en geschiedschrijving van Veronica middels Veronica Story.

Bron: Yellow/Broadcast Magazine

Bericht delen