dinsdag 16 januari 2018

Uitreiking Philip Bloemendal Prijs in Beeld en Geluid

In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op het Media Park in Hilversum zal op 9 december voor de 5e maal de tweejaarlijkse prestigieuze Philip Bloemendal prijs worden uitgereikt aan een jonge talentvolle presentator van nieuws en actualiteiten in de audiovisuele media. Kandidaten kunnen sinds dinsdag weer een maand lang worden voorgedragen door landelijke, regionale en lokale omroepen, door de programmamakers zelf en door het publiek.

De prijs bestaat uit een kunstwerk en een bedrag van 3.500 euro waarmee de winnaar zich verder in het vakgebied kan bekwamen. De inzendingen zullen worden deze keer beoordeeld door een vakjury die bestaat uit Henk van Gelder (voorzitter), Henny Stoel, Frits Spits,  Kees de Groot en Sofie van den Enk.

Philip Bloemendal maakte in het verleden furore als commentaarspreker en hoofdredacteur van het Polygoon Journaal. Hij overleed in februari 1999. Sedert 2002 reikt de Philip Bloemendal Stichting elke twee jaar een prijs uit aan een jong talent op radio en televisie dat nieuwsberichten op een heldere, persoonlijke manier presenteert, met de nadruk op een goede uitspraak en goed gebruik van de Nederlandse  taal.

Bron: Radio.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen