Dinsdag 16 januari 2018

Top 2000 café in Beeld en Geluid loopt storm

Het loopt storm in het Top 2000 Café. De wachttijd om het tijdelijk ingerichte café in het Hilversumse Instituut voor Beeld en Geluid op het Media Park binnen te komen, bedraagt zo’n twee uur. Volgens voorzichtige schattingen hebben zo’n 2.000 mensen het café gisteren bezocht.

De Radio 2-presentatoren, die de nummers van Top 2000 vanuit het café aan elkaar praten, hebben de opdracht gekregen om de luisteraars niet langer op te roepen naar het café te komen. “Zoveel drukte hadden we echt niet verwacht,” laat Kees Toering, zendercoördinator van Radio 2 en bedenker van de Top 2000, weten in de Gooi- en Eemlander. Mensen die geen problemen met wachttijden hebben, zijn overigens gewoon welkom, verklaart Toering.

Dinsdagmiddag werden de bezoekers per megafoon opgeroepen om niet langer dan één uur in het café – dat ruimte biedt aan ongeveer 120 mensen – te blijven. Het Top 2000 Café, gratis toegankelijk, is op eerste kerstdag om 09.30 uur geopend en sluit oudejaarsavond om 21.30 uur. Het is voor het eerst in het tienjarige bestaan van het programma, dat de Top 2000 zes dagen lang vanuit het café in Beeld en Geluid komt. De andere edities kwamen uit de ‘gewone’ studio, waar geen ruimte is voor publiek.

Bron: G&E/Broadcast Magazine

Bericht delen