Dinsdag 16 januari 2018

Radioprogrammering NPO wijzigt in september

De Raad van Bestuur van de publieke omroep heeft dinsdag de nieuwe indeling van de zes publieke radiostations goedgekeurd. Per 1 september gaat de nieuwe programmering in, waarin ruimte is gemaakt voor nieuwe omroepen PowNed en Wakker Nederland en voor uitbreiding van uitzenduren voor BNN en Omroep MAX.

In nauwe samenwerking met de omroepen is de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe programmering van de zes publieke radiostations. De verandering vindt plaats op basis van de wettelijke uitzenduren en budgetten zoals de minister deze heeft bepaald voor de omroepen voor de komende vijf jaar.

“Wekelijks bereiken we met publieke radio zes-en-een-half miljoen luisteraars”, zegt Jan Westerhof, directeur NPO Radio. “Die wil je met een vernieuwde programmering niet van je vervreemden. Integendeel. We hebben met de nieuwe programmering een balans gezocht tussen de wettelijke opdracht, de behoefte van luisteraar aan een vertrouwde programmering en de ambities van de verschillende de omroepen om zich met de programma’s te kunnen profileren. Een klein aantal van de huidige titels gaat verdwijnen of krijgt een nieuwe plaats in het schema. Ruim tachtig procent van de huidige programmering blijft ongewijzigd. Met circa dertig nieuwe programma’s verdeeld over de zes publieke radiostations stemmen we ons aanbod publieke radio beter af op de luisteraar.”

Bron: Radio.nl

Bericht delen