Dinsdag 16 januari 2018

Radio Decibel krijgt boete van CvdM

Radio Decibel, eigendom van Young City Media, heeft een boete van 50.000 euro gekregen van het Commissariaat voor de Media (CvdM). Radio Decibel is is vrijwel landelijk via de kabel te ontvangen en dat mag niet. Volgens het CvdM mag een regionale commerciële radiozender met een FM-frequentie via omroepnetwerken niet meer dan dertig procent van de Nederlanders bereiken.

Aangezien Radio Decibel via de kabel 95 procent van de Nederlanders bereikt kan de omroep volgens het CvdM niet meer worden aangemerkt als een regionaal gericht radioprogramma van een commerciële omroepinstelling. Het CvdM spreekt van een ernstige overtreding en heeft daarom een boete van 50.000 euro opgelegd. Als Radio Decibel haar landelijke kabeldekking niet opgeeft, dan kan het CvdM de vergunning intrekken.

Het CvdM was een onderzoek begonnen na een klacht van Ton van de Langenberg, eigenaar van Memories FM en RATO Zendertechniek uit Ravenstein. Memories FM viel in 2008 buiten de boot bij de verdeling van elf regionale FM-pakketten. Volgens Memories FM bereiken de regionale commerciële bedrijven Young City Media (Radio Decibel) en NDC Radio bv (RADIONL en Waterstad FM) veel meer dan dertig procent van de Nederlanders, zowel via de ether als via de kabel.

Bron: Radio.nl

Bericht delen