Dinsdag 16 januari 2018

Radio 6 herdenkt Solomon Burke

Radio 6 staat vandaag de hele dag in het teken van de zondag overleden soulzanger Solomon Burke. Op de jazz- en soulzender is de hele dag muziek van Burke te horen en blikken de dj’s en luisteraars terug op de muziek en het leven van de Amerikaanse artiest. Tussen 23.00 en 01.00 uur zendt Radio 6 live-opnamen uit van concerten van Burke op onder meer North Sea Jazz.

De VPRO herhaalt in verband met het overlijden van soullegende Solomon Burke vanavond om 23.10 uur op Nederland 3 de reportage Solomon Reigns. De uitzending was in 2002 te zien in het muziekpogramma Lola da Musica. De reportage toont Burke in en rond zijn huis en tijdens zijn werk als predikant. Hij spreekt over zijn carrière als soulzanger, zijn diep-religieus besef, zijn werk als begrafenisondernemer en zijn tientallen kinderen en kleinkinderen.

Salomon Burke overleed zondag op Schiphol. Burke kwam zondagmorgen per vliegtuig aan uit Los Angeles voor een optreden met De Dijk in het Amsterdamse Paradiso. Hij is zeventig jaar geworden.

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen