Dinsdag 16 januari 2018

Publieke omroep neemt radioprogrammering op de schop

De programmering van de publieke radiozenders wordt vanaf september meer gewijzigd dan gewoonlijk, door de komst van WNL en PowNed en de veranderingen in zendtijd bij bestaande omroepen. Veel vertrouwde programma’s blijven op hun plek, maar er zijn ook nieuwe programma’s. Hieronder volgt een overzicht met de belangrijkste wijzigingen.

Radio 1
Nieuws- en sportzender Radio 1 presenteert op de doordeweekse ochtend Premtime, waarin de visie van Prem Radhakishun op de actualiteit van de dag centraal staat. Na Prem neemt Felix Meurders plaats in de Radio 1-studio voor zijn programma Gids.fm.

Radio 2
Radio 2 heeft een nieuwe zondag, met twee muziekprogramma’s van Hans Schiffers en een cabaret- en kleinkunstprogramma van cabaretier Sara Kroos. Doordeweeks is Jan Willem Roodbeen te horen met zijn nieuwe Roodshow. Vanaf het nieuwe seizoen heeft Radio 2 een eigen NOS Nieuws.

3FM
Domien Verschuuren draait op doordeweekse dagen vanaf 10.00 uur zijn lekkerste platen tijdens @Work op 3FM. Vanaf 12.00 uur presenteert Gerard Ekdom de lunchshow ff Ekdom. Paul Rabbering en Sofie van den Enk vormen een duo op de zondagavond in een programma over de liefde. Rob Stenders is te horen op de vrijdagmiddag en -avond en Frank Dane op de weekendochtenden.

Radio 4
Op de doordeweekse middag van Radio 4 neemt Edwin Rutten de luisteraar mee op een interactieve muzikale ontdekkingstocht door de klassieke muziek. Ernst Daniël Smit presenteert op de zaterdag het nieuwe programma De Barbier van Hilversum.

Radio 5 Nostalgia
Op Radio 5 Nostalgia presenteert radiovedette Tineke de Nooij dagelijks haar Tineke’s Show. Op de nostalgische publieke zender hoort de luisteraar cabaret en kleinkunst, in dagelijkse rubrieken van Arbeidsvitaminen, in Plein en De Sandwich, gepresenteerd door Jacques Klöters.

Radio 6
De publieke soul- en jazz-zender Radio 6 verankert de zwarte muziek in z’n programmering met een aantal nieuwe programma’s en presentatoren op de werkdagen, waaronder Sherill for Real met Sherill Samson, en Winfried Draait Door met Winfried Baijens. Andrew Makkinga maakt in het weekend Andrew. Op de doordeweekse avond is er Radio 6 Presents met wisselende presentatoren zoals Benjamin Herman, DJ Maestro, Gerard Ekdom en Corné Klijn.

Bron: NPO

Bericht delen