Protest Radio 4 loopt uit de hand
Dinsdag 16 januari 2018

Protest Radio 4 loopt uit de hand

Het forum van Radio 4 is maandag uit de lucht gehaald. “De laatste maanden is de sfeer steeds meer in een negatieve spiraal geraakt. Een aantal gebruikers hield zich niet meer aan de gedragsregels. Dit leidde tot nare en beledigende berichten aan het adres van medewerkers van Radio 4”, verklaart de leiding de stap.

Steen des aanstoots is het verdwijnen van het vroege ochtendprogramma Viertakt Vroeg met Hans Haffmans. Dat moet plaats maken voor Van Trigt tot Negen, met Annette van Trigt. Dat biedt straks elke werkdag tussen zeven en negen lichtere klassieke muziek en nieuwsberichten. Zo moet het Radio 4-publiek verjongen en vergroten. Tot verdriet van de echte liefhebbers, die op het forum hun onvrede uitten met teksten als ‘Radio 4 is al dom genoeg’ en: ‘Van Trigt tot Negen? Van de drop in de regen!’ Wat Radio 4 dus te ver ging.

Het sluiten van het forum is een tegenslag voor Ad ’s-Gravesande van Omroep C. Hij overhandigt dinsdag drieduizend handtekeningen aan de top van de publieke omroep, tegen de popularisering van Radio 4.

Lees verder bij de Volkskrant

Bericht delen