Dinsdag 16 januari 2018

Oeuvre-award voor Harmke Pijpers

De Radiobitches Oeuvre Award gaat dit jaar naar Harmke Pijpers (64). Eerder werd de prijs al uitgereikt aan haar collega’s Tineke de Nooij (69), Jeanne Kooijmans (46) en Meta de Vries (69). Harmke: “Ik vind de ‘Radioteefprijs’ een buitengewoon onhandige naam. Ik had hem kunnen weigeren, maar dan had geen hond geweten dat ik hem geweigerd had. Dus pak ik hem aan en zeg ik er wat van.”

De jury, die onder anderen bestaat uit Erik de Zwart en oud-winnaar Tineke de Nooij, vertelt: “Harmke was lange tijd dé stem van de VPRO. Met haar enorme staat van dienst heeft ze als programmamaker een flinke stempel gedrukt op het Nederlandse radiolandschap. Harmke beschikt over een van de mooiste stemmen van Nederland. Ze is een unieke persoonlijkheid en een fantastische programmamaker. Op haar eigenzinnige en onnavolgbare manier weet zij als scherp interviewster te imponeren. Kortom: een vrouw met ‘guts’!”

Jim Bakkum, Lange Frans, Tygo Gernandt en Sebastiaan Labrie onthullen op 7 december welke andere radiovrouwen dit jaar een Bitch award mee naar huis mogen nemen. Want naast de Oeuvre Award worden ook de RadioBitch Award, de TalentBitch Award, de NewsBitch Award en de BackstageBitch Award uitgereikt. Het gala wordt gepresenteerd door Lauren Verster.

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen