Dinsdag 16 januari 2018

Non-stop orgelmuziek op Musica Religiosa Orgelradio

Musica Religiosa Orgelradio is vandaag gelanceerd door de IKON, in samenwerking met Zendtijd voor Kerken en Orgelnieuws.nl. Op het kanaal is orgelmuziek te horen zonder reclame en gepraat tussendoor. Behalve het orgel als solo-instrument is er ook ruimte voor een combinatie van orgel met andere instrumenten. De nieuwe digitale zender is te beluisteren via de website www.musicareligiosa.nl.

Op Musica Religiosa Orgelradio zijn uitvoeringen te horen van internationale organisten, maar ook Nederlandse toporganisten uit heden en verleden. Luisteraars kunnen via de website achtergrondinformatie vinden en desgewenst de cd bestellen. Daarnaast kunnen ze verzoeknummers aanvragen. Op de website is dankzij een samenwerking met Orgelnieuws.nl ook veel actuele informatie te vinden. De redacteuren Gérard van Betlehem en Wilfred Folmer van Orgelnieuws.nl verzorgen bijna dagelijks bijdragen.

“Aan de lancering van Musica Religiosa Orgelradio ging bijna een jaar van voorbereidingen vooraf,” vertelt eindredacteur Kees Schuurman. “Ons webradiokanaal Musica Religiosa is nu een paar jaar actief. Wij krijgen veel reacties van luisteraars. Daarmee houden wij rekening bij het programmeren van de zender. Sommige luisteraars verzochten om meer orgelmuziek, anderen wensten juist minder orgelklanken. Daarin wordt nu voorzien met de start van een kanaal dat alleen orgelmuziek ten gehore brengt. Op het bestaande kanaal Musica Religiosa daalt het percentage orgelmuziek.”

Het idee voor Musica Religiosa Orgelradio is overgenomen van de makers van de website orgelnieuws.nl. Zij hadden al een vorm van orgelradio ontwikkeld maar moesten dit project opgeven wegens gebrek aan mankracht. Volgens de initiatiefnemers van Musica Religiosa Orgelradio is dit de enige muziekzender in Europa die uitsluitend orgelmuziek ten gehore brengt.

Bron: IKON/Broadcast Magazine

 

Bericht delen