Dinsdag 16 januari 2018

Nieuwe studio centraal op vernieuwde redactie BNN

Een nieuwe radiostudio is de blikvanger op de gerenoveerde redactieruimte van BNN. De strak vormgegeven studio is alleen door een glazen wand gescheiden van de redactie. Programmamakers en redacteuren kunnen gemakkelijk vanuit hun werkplek de studio inlopen om uitzendingen voor te bereiden.

Bij de nieuwe verdeling van de zendtijd is het aantal programma’s en uren radiozendtijd van BNN flink uitgebreid. Daardoor ontstond behoefte aan een extra WPM, ofwel productiestudio, om programma’s voor te bereiden. Basement Electric werd gekozen om het project te realiseren. “De mensen van Basement hebben veel ervaring en dat merk je; ze begrepen direct wat de bedoeling was en denken perfect mee. Ze konden zo snel op onze wensen inspelen, met als resultaat een erg gebruiksvriendelijke WPM die er ook nog eens erg mooi uit ziet!,” aldus Patrick Kokx van BNN.

Het hart van de studio is een DHD-regeltafel met Genelec-afluistering en Airtools-processing. Er zijn diverse mogelijkheden om interviews op te nemen. Naast de gebruikelijke manier om via een ATV-telefoonvork gesprekken op te nemen is er ook een Tieline-codec ingebouwd. Deze heeft als mogelijkheid dat iedereen met een iPhone een IP-verbinding met de studio kan maken. Een e-mail sturen is voldoende.

Basement Electric heeft voor de vormgeving van  de nieuwe studio Karsten Interieurbouw bij het project betrokken. “Met Karsten werken we al jaren samen. Deze keer kwam de creativiteit en gevoel voor uitstraling meer dan anders van pas,” aldus Lex Strijker van Basement. De studio werd geopend door Dave Kentie, voormalig directeur radio van BNN.

Bron: BNN

Bericht delen